At komme frem og tilbage og rundt

Flyrejsen

I Kastrup er man meget restriktiv med hvilken type klapvogn du må bringe med til gaten. Hos Thai Airways er det kun de helt små paraplyklapvogne uden benstøtte, uden kaleche og som ikke kan lægges ned. Hvis dit rejsebureau siger du må have paraplyklapvogn med til gaten i Katrup, så ring og dobbeltcheck med flyselskabet. Den anden vej var der ikke nogen restriktioner.

I tilfælde af mellemlandinger, så husk altid at aftale at I kan få udleveret klapvognen i forbindelse med transit, så jeres barn har et sted at sove og sidde mens I venter.

Husk at booke bassinet på forhånd, allersenest ved check in, men ved mange flyselskaber kan I booke når I bestiller billetten. Med børn som skal sidde på skødet vil I som regel blive placeret et sted med god benplads, men hvis I skal have en bassinet vil I blive placeret forrest i kabinen hvor der er en væg som bassinet’en kan hænge på. Dette er både godt og ondt – for bassineten vil så hænge lige under tv-skærmen. Ved natflyvninger kan I dog være heldige at den er slukket. Medbring lidt ‘elefant-snot’, så kan I altid hænge et tørklæde op som kan skærme baby for lyset fra skærmen.

Bassinet’en er typisk til børn på op til 70 cm og 10 kg, mange steder mindre. Hvis jeres barn er større end det, skal I forberede jer på at sidde med det på skødet under flyveturen. Vi havde en voksipose med, så Vilhelm kunne ligge på gulvet, men vi brugte den ikke. Han sov bedre på skødet af os, og det gjorde vi i øvrigt også. Hvis I alligevel ved, at I ikke skal bruge en bassinet er det værd at overveje om I vil bede om ikke at blive placeret forrest – I mister lidt benplads, men til gengæld får I noget meget værdifuldt nemlig armlæn som kan slås op, så jeres barn kan ligge ind over jer begge og sove.

Bil, taxa, songthaew og tuk-tuk

En af dine bekymringer er sandsynligvis hvad du vil gøre med hensyn til autostol og transport med bil. Det er ikke muligt at leje autostol i Thailand, så hvis du insisterer skal du bringe en med hjemmefra. Vi havde ikke nogen til Vilhelm. Vi sørgede for at spænde os selv fast, når muligt, og så sørgede vi for at have et godt fast greb omkring ham når vi kørte. Så vidt muligt sørgede vi for at den som sad med ham, sad i midten på bagsædet, da dette er det mindst udsatte sted i tilfælde at uheld. NB! Del aldrig sele med dit barn, du risikerer at mase det hvis der sker et uheld.

På længere ture foretrak vi at hyre en vogn med chauffør, leje en bil selv eller køre med taxa. Dette på grund af sikkerheden og selvfølgelig muligheden for aircondition.

På kortere ture brugte vi songthaew og tuk tuk, hvoraf sidstnævnte viste det sig at være en meget behagelig transportform, om end den naturligvis ikke er særlig sikker i forhold til danske standarder. Songthaews (overdækket ladbil med to rækker sæder på ladet) er hurtigere, men ikke særligt behagelige og de stopper oftest mange gange, da de fungerer som en slags minibusser. Igen er heller ikke songthaews en særlig sikker transportform. Du kan dog nemt have både paraplyklapvogn, en taske, forældre og barn med både tuk-tuk og songthaew.

Longtailboat og speedbåde

Hvis I vil på en af de klassiske endagsture rundt på nogle øer eller strande så vælg en speedbåd. Hvis I tager en af de større af slagsen får I den absolut mest behagelige tur, da de små godt kan være meget følsomme overfor bølger, vind og lignende. Sæt jer midt i med ansigtet vendt fremad.

Longtailboats er ekstremt larmende, og I skal undgå helt undgå de store, deres motorer er så højlydte at I risikerer et barn som skriger af forskrækkelse hele vejen. De mindre longtailboats er derimod ok, stadig larmende, men det er muligt for en træt baby at sove fra det. Husk at sætte jer oppe foran så langt fra motoren som muligt.

Thaierne siger jo ikke nej til noget, så når I spørger om det er muligt at medbringe en klapvogn, så siger de sikkert ja. Men lad være. Uanset om I vælger den ene bådtype eller den anden, så drop at medbringe selv en lille klapvogn. Den vil være uanvendelig hvis I kommer frem, og I vil have et stort hyr med at bære den til og fra borde.

Vær også opmærksom på at I – alt efter tidevandet – kan risikere at skulle gå i vand op til livet og med jeres ting over hovedet for at komme af og på båden. Så brug lidt penge på en vandtæt taske, så I kun skal koncentrere jer om at holde baby oven vande.

Tilbage til indholdsfortegnelse

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s